Maandprijs November

GridArt_20231116_161217658.jpg

Voor de maandprijs van november had sponsor KIM BLOMME INSURRANCE voor elke winnaar een pakketje met o.a. een cinematicket en versnaperingen aangebracht.

Er werd een SuperGame gespeeld. De leden speelden 3 games, waarbij telkens het beste frame van de 3 games overgebracht werd naar een fictief 4de game. Op die manier moesten de leden proberen om een gans game vol te krijgen met strikes, wat een maximum score oplevert van 300.

Tot op heden was het nog niemand gelukt om dit te bewerkstelligen. Zou het deze keer wel lukken?

Er waren 6 prijzen voorzien, voor elke reeks 1 prijs.

Heren A:

Bij de heren A was er de meeste kans natuurlijk om een 300-score te noteren en er werden dan ook heel wat strikes gegooid. Bart en Martin namen hierbij het voortouw en konden na het 1ste game al 8 van de 12 nodige strikes noteren. Frank volgde met 5 strikes. Na game 2 bleven Bart en Martin elkaar op de voet volgen en stonden allebei op 10 strikes. De rest bleef voorlopig steken op 5 à 6 strikes. Wat zou het derde game opleveren? Wie kaapte de 1ste prijs weg?

Martin kon de openstaande frames geen strike gooien en eindigde met 270, terwijl zowel Nick als Frank kwamen opzetten met een reeks strikes. Frank liet 1 frame open en beurt 10 niet volledig (264). Nick kwam ook een 4-tal strikes tekort en behaalde 254. Bart was de enige die nog perfect kon eindigen, maar dan moest hij frame 7 en 8 striken. Wat ook gebeurde en zo behaalde Bart de perfecte score van 300 en de hierbij horende 1ste plaats.

Heren B:

Vanaf het begin was duidelijk dat Peter een gooi wou doen naar de 1ste plaats. Hij gooide na 1 game al 8 strikes. Op de voet gevolgd door Athan, die er ook zin in had. In game 2 kon Peter er nog 2 bijdoen en stond zo al op 10 strikes. Athan liet het wat afweten en moest de hete adem van Bjorn in de voelen. En ook Laurens begon flink op te zetten. In game 3 bleef Peter met 1 gemist frame staan en behaalde zo 279. Laurens kon net niet striken op de belangrijke momenten, maar kwam met 246 wel aardig in de buurt. Bjorn en Athan waren niet bij machte om nog enig weerwerk te bieden en geraakten ook niet meer in de buurt met respectievelijk 223 en 225. Het was dus Peter met de hoogste eer mocht weglopen.

Heren C:

Het werd een beetje een one-man show van Geert Allemeersch. Hij vond vlot de weg naar strike en 9-spare. De rest van de meute probeerde wel wat te volgen, maar kwam zelfs niet in de buurt na afloop van de 3 games. Geert A gooide een mooie 246 en de eerste achtervolger Noel kwam niet verder dan 212. Een duidelijk verschil en dus verdiende winnaar.

Dames A:

Vanaf aanvang waren het Mira en Sharline die elkaar op de voet zouden volgen. Na game 1 had Mira 4 strikes en Sharline 3 strikes. In game 2 kon Mira haar 10de frame steviger zetten en kon Sharline amper 1 strike extra toevoegen. Alles zou gebeuren in game 3. Hierin konden Mira en Sharline nog 1 strike toevoegen, waardoor het zou aankomen op de spares. Hierin was het ook gelijklopend met elk 4 spares. Enkel frame 10 gaf de doorslag en Mira presteerde hierin het beste. Ze haalde dan ook de 1ste plaats met 225, gevolgd door Sharline met 215.

Dames B:

Bij de dames B zou het spannend worden. Het was Hilde die de koppositie nam na game 1. En ook na game 2 zag het er naar uit dat zowel Shauni als Davinia tekort zouden komen. Shauni probeerde wel, maar tevergeefs. Ze eindigde met 165, wat te weinig zou zijn. Hilde bleef op hetzelfde elan doorgaan en Davinia kwam nu opzetten met een paar goeie frames. Alles zou beslist worden op beurt 10. Hilde kon in frame 10 geen goeie score zetten, terwijl Davinia dit wel al had gedaan. Bij het optellen kwam Hilde op een totaal van 171 en door een goeie frame 10 van Davinia behaalde zij 179, wat een 1ste plaats opleverde.

Jeugd:

Bij de jeugd konden we alweer niet veel leden verwelkomen. Enkel Lemalian was aanwezig en was hierdoor al zeker van de 1ste plaats. De gedrevenheid was er dan ook niet en de jongeman had wel wat aanmoediging nodig om toch nog een beetje resultaat te behalen. Maar al bij al behaalde hij toch nog een redelijke score van 191.

Proficiat aan alle leden voor hun inzet en een nog grotere proficiat aan de winnaars van de maandprijs november.

Scroll naar boven